rennenmetcees.nl, natuurlijk en gezond hardlopen

Ik loop zo verwijfd

ik loop zo verwijfd

Als amateur-hardloper heb ik vaak te kampen gehad met de geijkte hardloop-blessures. Door achillespees, hamstring, kuit en scheenbeen-blessures kon ik gemiddeld zo'n twee maanden in het jaar niet trainen en moest ik de leuke evenementen zoals Dam tot Dam en Egmond regelmatig aan mijn neus voorbij laten gaan. Ik hoopte op beterschap als ik me aan zou sluiten bij een atletiekvereniging. Ik trainde veel en ik maakte wel snelheids-progressie maar op het ‘moment suprême’ kon ik toch weer niet aan die leuke loopfeesten meedoen wegens de gebruikelijke pijntjes. 

"Je bent overtraind en je moet aan je core stabilety en paslengte werken", aldus de trainer.Wat ik ook ondernam, ik had inmiddels een wasbordje en maakte reuzepassen, de blessures bleven zich aandienen. Lag het nou allemaal aan mij of wisten ze het niet bij deze club? Ik had er geen vrede mee.

Na enig speurwerk op internet viel mijn oog op de site: ” www.loopblessurevrij.nl”. Dit is de Nederlandse site van Chi-running. Op deze site is te lezen en door instructiefilmpjes te zien, hoe het wél moet. Ik volgde een cursus én jawel hoor, ik ben sindsdien(nu 8 jaar geleden) niet meer geblesseerd geweest.

Maar in plaats van grotere passen moet ik nu juist kleinere passen maken en aan snelheid heb ik niet ingeboet, in tegendeel, m'n basissnelheid is hoger geworden. Ik heb nu van mijn hobby m'n beroep gemaakt en ben zelfstandig trainer. Ik help andere mensen deze techniek aan te leren.

Binnen mijn loopgroepen krijg ik van sommige mannen nog wel eens te horen: "Ik heb het gevoel dat ik zo verwijfd loop door die kleine pasjes" Ik weerleg dat dan en zeg: "Je loopt nu licht en met souplesse”. Daar vrolijken deze mannen altijd van op en vooral door het feit dat ze nooit meer geblesseerd zijn.

Yes, het is eindelijk winter

winter

Het aanleren van een natuurlijke looptechniek is een fluitje van een cent. Het kost echter wel veel tijd eerdat je alles hebt bereikt. Het is een proces van jaren. Maar als je eenmaal begonnen bent merk je onmiddellijk dat je op de goede weg bent. 

Lees verder

Schoorl

Susan Krieger en Ina van Deursen hebben op 15 augustus mee gedaan aan de Bosloop van KERNGROEP ZAANSTREEK in Schoorl. Een loodzwaar parcours echter, het deed hen ogenschijnlijk NIETS!

U kunt deze dames volgende week donderdag live aan het werk zien! Je hoeft er niet voor naar Moskou. Kom de 22e dus naar Schoorl en neem de loopschoenen mee!

Oude man

oudeman.jpg

Ikzelf ging ook wel lekker, rond het Zwaansmeer maar het liep voor mij toch anders af. Zonder enige aanleiding, geen obstakels of boomwortels(bomen groeien daar niet) heb ik het gepresteerd, tegen de vlakte te gaan. Handen en rechterknie beschadigd. Nu, een dag later ben ik aan huis gekluisterd. Josefien Kan en Afke Borst afgebeld. Nu ben ik een echte oude man en heel erg zielig!

 

Zwaansmeer

Zwaansmeer

Susan Krieger, Ina van Deursen en Peter van Dijk zijn sinds vandaag(19 augustus) ernstig loopverslaafd.

Even op een gewone doordeweekse avond een rondje Zwaansmeer rennen kan toch niet als 'normaal' aangemerkt worden. Donderdag doen ze alweer in Schoorl mee. Rijp voor de verslavings-zorg. De rennenmetcees stichting.

Susan

Susan Krieger

Thuis, in het gezin van Susan Krieger heerst een sfeer van ongeloof. De partner van Susan(Marius) en hun twee kinderen(Anna en Otto) kunnen niet geloven dat zij zo goed rént. Om aan te tonen dat dit wél zo is gaat het hele gezin donderdag 22 augustus mee naar Schoorl.

Lees verder

Otto

otto.jpg

Donderdagavond 29 augustus was Otto ook mee naar de bosloop in Schoorl. Otto is de achtjarige zoon van Susan en Marius.

Hij vindt het altijd leuk om mee te gaan en vertelde donderdagavond zonder blikken of blozen terwijl hij ondersteboven aan het klimrek hing:

"Ik kan dan lekker de klimduin op en neer rennen en door het zand rollen. Maar het leukste vind ik, als jullie van start gaan want dan gaan ik en pappa op het terras zitten. Pappa bestelt dan bitterballen en gelukkig is m'n zusje niet mee! Ik eet dan haar bitterballen ook op want pappa hoeft er toch maar twee!"

Vincent van den Bijlaard

Vincent van den Bijlaard

Op vrijdagavond 30 augustus 2013 heeft Vincent van den Bijlaard (docent aan de UVA en het Sweelink conservatorium, briljant dirigent, skiër maar vooral rénner) voor het eerst in zijn leven een halve marathon PIJNVRIJ gerénd. En wel op een bijzondere manier.

Lees verder

«      1   |   2   |   3      »