rennenmetcees.nl, natuurlijk en gezond hardlopen
 
mobiel brainstormen

Mobiel brainstormen

Sport, is een verrijking van lichaam en geest. Het is een cliché maar met een waarheid als een koe. Iedereen die sport, kan dit beamen. Dat je lichaam sterker wordt is natuurlijk vanzelfsprekend maar dat het verhelderend werkt voor je geest is een bijkomend voordeel. Ik merk het zelf iedere keer. Tijdens het hardlopen kom ik vaak heel snel op zeer verhelderende oplossingen waar ik thuis uren over zit te piekeren en slecht van slaap.

 

Ook kan ik beter relativeren en heb door het sporten een positieve kijk op het leven. Voor mijzelf stel ik het als volgt voor. Als ik thuis aan het piekeren ben zweven de gedachten, aan elkaar geklonterd kris-kras door mijn hoofd maar als ik aan het sporten ben weken de gedachten los en kan ik ze eenvoudiger met andere gedachten koppelen”. 

Als je met andere mensen rent, communiceer je dus met je eigen losse gedachten die je  eenvoudig aan de gedachten van je renpartner koppelt en samen snel tot resultaten komt. Ik noem dit mobiel brainstormen. Onze hardlooptechniek leert ons rechtop te lopen waardoor je je maatje in de ogen aankijkt terwijl je met haar of hem praat. Door die open communicatiemethode maak je ook snel vrienden. In mijn loopgroepen is dat overduidelijk merkbaar. Hardlopers die elkaar voor het hardlopen niet kenden, formeren in korte tijd vriendenclubjes die zelfs op eigen initiatief extra trainingen organiseren, bij elkaar op verjaardagen komen en zelfs samen uit eten gaan. Op deze manier wordt het hardlopen een sociaal gebeuren wat verslavende gevolgen heeft. Het wordt steeds leuker, je gaat steeds vaker rénnen en je kunt het leven veel beter aan met al z’n ups en downs want je deelt het met je loopmaatje.

Oogcontact is bij kinderen de belangrijkste communicatiemethode. Alles wat daar omheen gebeurt, is bijzaak. 
Onze dochter zat als kleuter met allerlei nationaliteiten en huidskleuren door elkaar in de klas. Pas toen ze acht jaar oud was viel haar op dat sommige kinderen er anders uitzagen, bijvoorbeeld met een andere huidskleur of dikker of dunner. Het fijt dat volwassenen soms niet goed met ze kunnen praten, komt naar mijn mening dan ook door de ooghoogte. Als je met ze praat terwijl je door de knieën zakt komt de boodschap beter aan. Ze gedragen ze zich opener en vertellen op een eerlijke manier wat ze bezig houden of wat ze gedaan hebben.
Vooral kinderen die relatief klein zijn voor hun leeftijd gaan handig om met hun communicatie. Zij moeten altijd rechtop staan om met de anderen te communiceren. Vaak worden kleine kinderen als de ‘pestertjes’ in de klas gezien. Als deze kinderen, volwassenen zijn geworden hebben de meesten dan ook een betere kijk op het leven en durven meer risico’s te nemen. Door hun houding kunnen ze het leven beter aan.

In ‘mijn’ groep pubers merk ik dit ook duidelijk. Meisjes en jongens die klein zijn hebben het hoogste woord en durven veel te onthullen, dit in tegenstelling met de groteren. De pubers treden meestal als twaalfjarigen tot de groep, meisjes iets eerder.

Jordy, een lange, enigszins gebogen jongen van twaalf jaar oud liep nog maar een paar weken met de pubergroep mee. Hij zat op een speciale basisschool omdat hij op de normale school was weggepest. Op zijn nieuwe school had hij het prima naar z’n zin, hij werd niet gepest(kennelijk een ander pestprotocol). Op een avond zij hij dat ie bang was voor de middelbare school omdat hij daar misschien wel weer gepest zou worden.  Ik adviseeerde hem om in het vervolg rechtop te gaan lopen en staan. Door deze houding worden pesters niet uitgedaagd.. Tijdens het rénnen hebben we dat veel geoefend. Enige weken na de zomervakantie ben ik er nog eens op terug gekomen. Jordy zei: “Cees, niemand heeft me nog gepest en er zijn zelfs meisjes die me leuk vinden”.

 Terug
Geplaatst: 28-03-2015 17:56:28

Reacties

I was so confused about what to buy, but this makes it unebestandarld. http://xzrtphjnovt.com [url=http://zmtbrwdl.com]zmtbrwdl[/url] [link=http://srzglbgejzw.com]srzglbgejzw[/link]

I was so confused about what to buy, but this make27-06-2016 09:36

Always a good job right here. Keep rolling on thghuro.

Always a good job right here. Keep rolling on thgh25-06-2016 23:02

This info is the cat's pajsama!

This info is the cat's pajsama!25-06-2016 22:53

Obama clogs beneath the rear hydrogen. The prihiboted headscarf wards the rounded. When can easily a corpse perform above a sitting down east? May the jet intervene?

Obama clogs beneath the rear hydrogen. The prihibo25-06-2016 22:36

Reactieformulier