rennenmetcees.nl, natuurlijk en gezond hardlopen
 
onweer.jpg

Onweer

Als je zoals ik, dagelijks met hardlopen bezig bent. Wordt het steeds moeilijker om attractieve hardlooproutes te bedenken voor ‘mijn’ loopgroepen. De startlocaties maken het mij gelukkig gemakkelijk want zowel de Pelikaan in Krommenie als de Kaaik in Assendelft zijn beide gesitueerd in aantrekkelijk poldergebied. Bovendien is het hier ook mogelijk om bij regenachtig weer leuke routes binnen de bebouwde kom te volgen, dat is fijn want dan is er altijd de mogelijkheid om te schuilen als het uit de hand mocht lopen. Mijn werkwijze voor het starten van nieuwe loopgroepjes is dan ook als volgt: Het hangt van de plaatselijke omstandigheden af of een buurthuis voor het hardlopen geschikt is. Zowel de ‘natuur’ als de bebouwde kom dienen aantrekkelijk te zijn.

 

 In de lente van 2010 heb ik getracht om in Zaandijk een groepje te starten vanuit buurthuis ‘het Guisveld’. Ik dacht, veel groen een leuke woonwijk en een gezellige startlocatie met vriendelijke vrijwilligers, waar na afloop ook nog iets te nuttigen valt. Deze accommodatie voldeed aan alle voorwaarden. Ook in de praktijk bleek dit zo te zijn. Het gehele voorjaar en de zomer hebben we heerlijk gerénd over prachtige paden in de omgeving van natuurgebied het Guisveld en aansluitend werden we iedere keer warm ontvangen door het buurthuispersoneel.

Toevallig waren de lente en de zomer van dit jaar vrij droog dus hebben we geen gebruik hoeven te maken van de bebouwde kom. Daar kwam aan het einde van de herfst echter verandering in. Na twee keer achter elkaar in dezelfde woonwijk gerénd te hebben, leek het ons bij de derde keer regen weleens leuk om de wijk-ontsluitende spoorrails over te steken en de straatjes van een andere woonwijk te verkennen. Deze wijk dateert van de jaren 30 en eerder. Veel ouder dan de wijk die aan het buurthuis grenst. Tijdens de bewuste avond bleef het gestaag regenen maar net niet hard genoeg om te schuilen. Uiteindelijk barstte een donderend onweer boven onze hoofden los wat gepaard ging met enorme hagelstenen. Hoog tijd om een schuilplekje te zoeken. Eén van de vijf rénners zei dat iets verderop een hotel met een grote portiek was en inderdaad na een korte sprint bereikten we de royale entree van het hotel en stonden we droog. Het duurde echter niet lang of een rood aangelopen man(waarschijnlijk de hoteleigenaar) stormde naar buiten, die ons boos toeschreeuwde waar we de brutaliteit vandaan haalden om in de entree van zijn hotel te gaan staan, het is hier geen hangplek! Voegde hij er aan toe. De vijf hardlopers en ik schrokken enorm van de man en waren zó overdonderd dat we niet ad-rem genoeg waren om hem van tegenargumenten te dienen en dropen af. Zelfs het onweer en de hagel gaven ons nu een veiliger gevoel. Gelukkig werd het alweer droog waarna snel ons vertrouwde buurthuis bereikten. We hadden veel na te kaarten tijdens de thee. Deze gebeurtenis heeft echter zoveel indruk achter gelaten bij de rénners dat zij besloten zich aan te sluiten bij andere groepen, in Assendelft en Krommenie. Het hotel is inmiddels van eigenaar gewisseld.

 Terug
Geplaatst: 25-03-2015 17:53:07

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier