rennenmetcees.nl, natuurlijk en gezond hardlopen
 
ik loop zo verwijfd

Ik loop zo verwijfd

Als amateur-hardloper heb ik vaak te kampen gehad met de geijkte hardloop-blessures. Door achillespees, hamstring, kuit en scheenbeen-blessures kon ik gemiddeld zo'n twee maanden in het jaar niet trainen en moest ik de leuke evenementen zoals Dam tot Dam en Egmond regelmatig aan mijn neus voorbij laten gaan. Ik hoopte op beterschap als ik me aan zou sluiten bij een atletiekvereniging. Ik trainde veel en ik maakte wel snelheids-progressie maar op het ‘moment suprême’ kon ik toch weer niet aan die leuke loopfeesten meedoen wegens de gebruikelijke pijntjes. 

"Je bent overtraind en je moet aan je core stabilety en paslengte werken", aldus de trainer.Wat ik ook ondernam, ik had inmiddels een wasbordje en maakte reuzepassen, de blessures bleven zich aandienen. Lag het nou allemaal aan mij of wisten ze het niet bij deze club? Ik had er geen vrede mee.

Na enig speurwerk op internet viel mijn oog op de site: ” www.loopblessurevrij.nl”. Dit is de Nederlandse site van Chi-running. Op deze site is te lezen en door instructiefilmpjes te zien, hoe het wél moet. Ik volgde een cursus én jawel hoor, ik ben sindsdien(nu 8 jaar geleden) niet meer geblesseerd geweest.

Maar in plaats van grotere passen moet ik nu juist kleinere passen maken en aan snelheid heb ik niet ingeboet, in tegendeel, m'n basissnelheid is hoger geworden. Ik heb nu van mijn hobby m'n beroep gemaakt en ben zelfstandig trainer. Ik help andere mensen deze techniek aan te leren.

Binnen mijn loopgroepen krijg ik van sommige mannen nog wel eens te horen: "Ik heb het gevoel dat ik zo verwijfd loop door die kleine pasjes" Ik weerleg dat dan en zeg: "Je loopt nu licht en met souplesse”. Daar vrolijken deze mannen altijd van op en vooral door het feit dat ze nooit meer geblesseerd zijn.

 Terug
Geplaatst: 24-03-2015 12:01:13

Reacties

It's great to read something that's both enjoyable and provides praitamgsdc solutions. http://nyfwdrus.com [url=http://eelaelld.com]eelaelld[/url] [link=http://tomwaebsr.com]tomwaebsr[/link]

It's great to read something that's both enjoyable28-06-2016 16:53

Too many comeilmpnts too little space, thanks!

Too many comeilmpnts too little space, thanks!27-06-2016 16:33

It's a pleasure to find such raittnalioy in an answer. Welcome to the debate.

It's a pleasure to find such raittnalioy in an ans27-06-2016 16:32

I was drawn by the hotsney of what you write http://ylpurslxo.com [url=http://ixcazixe.com]ixcazixe[/url] [link=http://zqdbtfiqyki.com]zqdbtfiqyki[/link]

I was drawn by the hotsney of what you write http:27-06-2016 09:36

It¡¦s in point of fact a great and helpful piece of inomifatron. I¡¦m satisfied that you just shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

It¡¦s in point of fact a great and helpful p25-06-2016 22:53

That's an apt answer to an inrtseeting question

That's an apt answer to an inrtseeting question25-06-2016 22:42

So excited I found this article as it made things much quecikr!

So excited I found this article as it made things 25-06-2016 22:32

Reactieformulier