rennenmetcees.nl, natuurlijk en gezond hardlopen
 

Spreektaal

 
1-IMG_0022.JPG

Markenbinnen

Op zaterdag 14 september hebben rénners uit verschillende réngroepen deelgenomen aan een geweldige trimloop in Markenbinnen. Namelijk: "Susan Krieger, Jose Kruiver, Jeanine Schaart, Pieter Dijkman, Rick Prins, Peter van Veen en Kees de Wildt". Veertien prachtige kilometers door de Marker en Starnmeerpolder.

Voor het eerst organiseerde de SSOV, de sportclub in Markenbinnen deze trimloop. Daar was echter niets van te merken. Alles klopte; De ontvangst, de route was duidelijk, de drinkpost op de juiste plek, de finish met overduidelijke klok en niet te vergeten de gezelligheid in het buurthuis waar ook nog koffie, thee, fris en heerlijke versnaperingen klaar gemaakt werden door uiterst vriendelijke vrijwilligers. Kortom dit was nou wat je noemt, een waarlijk loopfeest!

Het weer werkte overigens niet echt mee. Bij de start gelukkig wel droog maar onderweg kwam de regen soms met bakken uit de lucht. Tóch hebben de rénners, stuk voor stuk een geweldige prestatie neergelegd. Iedere deelnemer heeft op eigen niveau de grenzen verlegd. Een ideale voorbereiding voor de Dam tot Damloop. De komende week kunnen alle deelnemers van deze trimloop met een rustig gevoel gaan slapen. Zij zijn klaar voor de tien Engelse mijlen op 22 september.

Van harte gefeliciteerd allemaal en veel complimenten voor de vrijwilligers van de SSOV!    

 
Ina.jpg

Haast

Soms is de drang om te gaan rénnen zo groot dat mensen de rest om zich heen vergeten.

Ina van Deursen woont in Uitgeest en rijdt met haar autootje iedere keer naar de Pelikaan in Krommenie. Op 12 september had zij echter iets te veel haast om in de Pelikaan te komen. Snel de sleutels uit het contact van de auto, in de tas. De tas in de koffebak(veilig), kofferbak dicht en naar binnen. Maar binnen aangekomen kon zij deze tas dus niet meer aan mij afgeven want die lag, veilig achter slot en grendel in de auto. Voor niemand meer bereikbaar, OOK NIET VOOR INA. Snel manlief gebeld maar die kon op z'n vroegst 2 tot 3 uur later bij de Pelikaan zijn met de reservesleutels.

Wat nu? Misschien de ANWB? Ja...goed idee! Intussen een fijn rondje om de Nauernase gerénd. Bij de Peikaan aangekomen, arriveerde de Wegenwacht ook die met een paar handige truukjes de auto van Ina schadevrij opende waardoor ze haar tas en sleutels weer kon pakken en weer naar huis kon. 

Ik hoop voor Ina dat vrijdag 13 september minder problemen heeft gebracht maar ik vrees het ergste! Dus...wordt vervolgd!

 

 
srier 4.jpg

Duinsafari

Op maandag 9 september is de duintraining met Ina en Susan uitgelopen op een heuse safari, survival-tocht. Om half acht gestart vanaf de parkeerplaats maar niet veel later werd het pad versperd door een kleine kudde Schotse Hooglanders. Gelukkig hadden we onze stoute schoenen aan en konden we tussen de runderen doorwandelend, onze route voortzetten.

Niet veel later stuitten we op een zeer dominante briesende stier. Nu zonk ons de moed echter in de schoenen want de situatie was zeer bedreigend. Via een ruiterpad en een flinke omweg konden we eindelijk de geplande route weer voortzetten. Maar dat was blijkbaar nog niet genoeg want op het pad naar het strand stond ditmaal een flinke groep semi-wilde Paarden. Ze bleven gelukkig staan en weldra bereikten we eindelijk het strand. Doordat we veel tijd verloren hadden werd het al flink donker in het bos. Uiteindelijk bereikten we in volledige duisternis de parkeerplaats waar alleen onze auto nog stond. 

 
Vincent.jpg

Vincent van den Bijlaard

Op vrijdagavond 30 augustus 2013 heeft Vincent van den Bijlaard(docent aan de UVA en het Sweelink conservatorium, briljant dirigent, skiër maar vooral rénner) voor het eerst in zijn leven een halve marathon PIJNVRIJ gerénd. En wel op een bijzondere manier.

Vincent houdt niet van massa-evenementen, vreemd voor een dirigent?!?!? Daarom heeft hij deze 21 kilometer in z’n eentje volbracht. Ik kan het wéten want ik fietste met Vincent mee. Zijn eindtijd was 2uur en 15 minuten en volledig pijnvrij dus!  En achteraf geen stijf gevoel in de spieren en de rest van het lichaam. De volgende dag stond hij dan ook weer vrolijk en fris op, klaar voor het volgende trainingsrondje.

Deze halve marathon is echter niet aan iedereen ongemerkt voorbij gegaan. Ingrid en Hans de Bruijne stonden aan de finish, bij de Pelikaan met bloemen klaar. Trots op zijn prestatie en enigszins verlegen glunderend nam Vincent de rozen in ontvangst. Niks mis mee… na zo’n geweldige prestatie.

Gefeliciteerd Vincent! 

 
1-Image.jpg

Otto

Donderdagavond 29 augustus was Otto ook mee naar de bosloop in Schoorl. Otto is de achtjarige zoon van Susan en Marius.

Hij vindt het altijd leuk om mee te gaan en vertelde donderdagavond zonder blikken of blozen terwijl hij ondersteboven aan het klimrek hing:

"Ik kan dan lekker de klimduin op en neer rennen en door het zand rollen. Maar het leukste vind ik, als jullie van start gaan want dan gaan ik en pappa op het terras zitten. Pappa bestelt dan bitterballen en gelukkig is m'n zusje niet mee! Ik eet dan haar bitterballen ook op want pappa hoeft er toch maar twee!"

 
Susan.jpg

Eerst zien, dan geloven!

Thuis, in het gezin van Susan Krieger heerst een sfeer van ongeloof. De partner van Susan(Marius) en hun twee kinderen(Anna en Otto) kunnen niet geloven dat zij zo goed rént. Om aan te tonen dat dit wél zo is gaat het hele gezin donderdag 22 augustus mee naar Schoorl.

Wat zullen ze opkijken en jaloers zijn om vrouw/mamma als een prinsesje over het zware parcours van de bosloop te zien zweven. En ook nog aanspreekbaar aan de finish! 

Misschien zijn er nog wel meer familieleden, kennissen en vrienden van Susan die de verhalen van haar met een korreltje zout nemen. Kom ook kijken! Als je er dan toch heen gaat, NEEM DE LOOPSCHOENEN MEE! Voor €3,80 kun je genieten van deze schitterende tocht door de Schoorlse duinen. 

 
woudaap.jpg

Zwaansmeer

Susan Krieger, Ina van Deursen en Peter van Dijk zijn sinds vandaag(19 augustus) ernstig loopverslaafd. Even op een gewone doordeweekse avond een rondje Zwaansmeer rennen kan toch niet als 'normaal' aangemerkt worden. Donderdag doen ze alweer in Schoorl mee. Rijp voor de verslavings-zorg. De rennenmetcees stichting.   

 
IMG_1604.JPG

Oude man

Ikzelf ging ook wel lekker, rond het Zwaansmeer maar het liep voor mij toch anders af. Zonder enige aanleiding, geen obstakels of boomwortels(bomen groeien daar niet) heb ik het gepresteerd, tegen de vlakte te gaan. Handen en rechterknie beschadigd. Nu, een dag later ben ik aan huis gekluisterd. Josefien Kan en Afke Borst afgebeld.

Nu ben ik een echte oude man en heel erg zielig!

 
schoorl 3.jpg

Schoorl

Susan Krieger en Ina van Deursen hebben op 15 augustus mee gedaan aan de Bosloop van KERNGROEP ZAANSTREEK in Schoorl. Een loodzwaar parcours echter, het deed hen ogenschijnlijk NIETS!

U kunt deze dames volgende week donderdag live aan het werk zien! Je hoeft er niet voor naar Moskou.
Kom de 22e dus naar Schoorl en neem de loopschoenen mee!