rennenmetcees.nl, natuurlijk en gezond hardlopen
 

1-meander2.jpg

Basisschool de Meander in Assendelft heeft, sport en spel hoog in het vaandel staan. Een uniek initiatief in dit verband is dan ook de naschoolse sport. De Meander geeft al haar kinderen de gelegenheid om na school te sporten. Zo kunnen ook kinderen die dit niet in clubverband kunnen, lekker bewegen na school. Ik geef nu al zo’n zes jaar de kinderen van de Meander atletiektraining in het kader van de naschoolse sport.

Tot nu toe reageren alle kinderen die hier aan meedoen zeer enthousiast op. De naschoolse sport wordt echter slechts in bepaalde, korte periodes gegeven. De kinderen en ouder(s)/verzorger(s) vragen dan ook regelmatig aan mij waarom dit niet het héle jaar kan. Ik ben natuurlijk niet degene die hier de beslissing over neemt dus heb ik deze vraag doorgespeeld naar de directie van de school. Zoals verwacht, reageerde men enthousiast.

Even iets over mijzelf: “Mijn naam is Cees Sistermans. Ik ben zelfstandig ondernemer in verantwoordt bewegen/hardlopen. Ook ben ik jeugd-atletiektrainer met veel ervaring(A.V. Lycurgus in Krommenie). Tevens heb ik zes jaar leiding gegeven aan de tussenschoolse opvang van basisschool de Zoeker te Zaandijk. Ook deze basisschool stapte over op een continue-rooster dus kwam mijn functie te vervallen. Dit heeft mij doen besluiten om een zelfstandige onderneming te starten”. Wilt u hier meer van weten? Wandel op uw gemak door de website

De directie van de Meander heeft mij nu groen licht gegeven om te onderzoeken in hoeverre de naschoolse sport voor het hele schooljaar ook voedingsbodem heeft.

 

 
buiten spelen.jpg

Wat is jeugdatletiek

Jeugdatletiek is eigenlijk niet meer dan een veredelde vorm van buitenspelen. Rennen, gooien, springen en klimmen, houdt kinderen lenig, sterk en fit. Bovendien ontwikkelen kinderen teamgeest, oplossings en incasserings vermogen. Eigenschappen waar ze later véél aan hebben in de maatschappij. Eigenlijk dus een ideale sport voor ieder kind. Bovendienkomen ze moe thuis waardoor ze een gezonde eetlust hebben waarna ze makkelijk inslapen.

 

Het plan

Regels, voorwaarden en prijzen.

  • De atletieklessen duren ongeveer één uur en worden aansluitend na afloop van het laatste lesuur gegeven. Start 14.15u, einde 15.15u.
  • De kinderen kunnen zich dan omkleden in de kleedkamer van de gymzaal, waarna ze gezamenlijk zelf eventueel iets kleins eten en/of drinken onder mijn toezicht. Dit geschiedt binnenshuis.
  • Atletiek is een buitensport dus zullen de lessen dan ook in principe buiten gegeven worden, houdt hier dus rekening mee met de kledingkeuze.
  • Na afloop blijven de kinderen onder mijn toezicht en verantwoording tot het moment dat u ze ophaalt.
  • De kinderen kunnen niet zelf bepalen of ze met iemand anders meegaan tenzij ik dit met u heb afgesproken.
  • Er zullen homogene groepen worden geformeerd van maximaal 10 kinderen binnen dezelfde ontwikkelingsfase.

Sporten met publiek is véél leuker dus bent u altijd van harte welkom om te komen kijken(graag zelfs). Andere familie en vrienden zijn uiteraard ook welkom.

De prijzen. 

Als uw kind meedoet aan de naschoolse atletiek kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden.

  1. 5   weken   € 30,00
  2. 10 weken   € 54,00    
  3. 15 weken   € 78,00    

Het bedrag, voor het aantal weken van uw keuze a.u.b. overmaken op bankrekening:

  • ING 684547031 tnv C.J.R.M. Sistermans Krommenie  

 
publiek 1.jpg

Aanmelden

Aanmelden voor de naschoolse atletiek kan door de PDF link aan te klikken onderaan deze pagina. Het te downloaden, afdrukken en invullen.

Na de Kerstvakantie Ik zit regelmatig tot 9.00u. in de grote zaal om uw formulier(en) in ontvangst te nemen. U kunt dan ook met al uw vragen en opmerkingen bij mij terecht.

Terug naar de Meander.

Volgende...vorige pagina.